Stoppen met roken

Ooit ben je begonnen. Het eerste sigaretje hartstikke spannend. Hoewel er het besef is dat roken slecht voor ons is, kijk je op dat moment niet verder naar de latere gevolgen. Het is juist leuk om iets te doen wat eigenlijk niet mag.

Maar wanneer je wat ouder wordt heb je spijt gekregen dat je ooit die eerste sigaret op stak. De tijd is gekomen dat jij wilt stoppen. Stoppen met roken is makkelijker dan je denkt. (Ondanks dat je misschien al van alles hebt geprobeerd!)

sigaretten roken
sigaretten

Stoppen met roken door hypnose en hypnotherapie

Definitief stoppen met roken?? Door Hypnose verandert blijvend deze negatieve gewoonte.

Eén sigaretje maakt je nog niet meteen verslaafd. Pas als je het rookt op regelmatige basis, zelfs zonder na te denken of zelfs wanneer je het niet lekker vindt, wordt roken tot een gewoonte, een automatisch proces, een rookverslaving.

De voordelen van roken

Roken heeft zo z'n voordelen... Op het eerste moment lijkt dit een vreemde uitspraak…maar het brengt je in stressmomenten tot rust, het is lekker en gezellig en het is vaak een momentje voor jezelf. Allemaal associaties die we ons zelf aangepraat hebben. Vaak worden de voor- en nadelen afgewogen. Wanneer je tot de conclusie komt dat de nadelen groter zijn dan de voordelen, ben je bereid om te stoppen, om een einde te maken aan de rookverslaving. Stoppen met roken dus…

stoppen met roken

Stoppen met roken, hoe doe je dat?

Tja, ging dat maar zo gemakkelijk. Haast elke roker heeft wel eens geprobeerd om aan deze verslaving een einde te maken. Stoppen met roken blijkt echter helemaal niet zo gemakkelijk. Veel rokers vervallen weer in oude gewoonten na het opsteken van één sigaretje en al gauw rook je weer op het oude niveau, of nog erger, nog meer dan voorheen!

Onderzoek wijst uit dat nicotinevervangers vaak maar tijdelijk werken. Het is dan ook niet zozeer de nicotine die je verslaafd houdt, maar veel meer de gewoonte. Tijdens rookmomenten is er een behoefte van binnenuit die je aanzet tot het roken van een sigaretje. Deze drang is nauwelijks te weerstaan en sterk in het onderbewustzijn verankerd. We zouden dit duiveltje maar al te graag de nek omdraaien, nietwaar?

Stoppen met roken d.m.v. hypnose en hypnotherapie

Wil je echt een einde maken aan jouw rookverslaving en definitief stoppen met roken? Hypnose kan je daarbij uitstekend helpen. Hypnose zorgt ervoor dat het onderbewustzijn wordt aangepast, zodat het zich zal gaan gedragen als een niet-roker. Maak je geen illusie, stoppen met roken is nooit gemakkelijk, ook niet bij hypnose . Maar met de juiste motivatie en een klein beetje doorzettingsvermogen zal je in korte tijd verlost zijn van een verslaving die je al jaren in de greep houdt.

Maak snel je afspraak en word ook een niet-roker!
× Bericht ons via WhatsApp